Otkupni centri

Svježe voće i povrće otkupljujemo od kooperanata u širokoj mreži u cijeloj Hrvatskoj. Naši otkupni centri, specijalizirani za prihvat, skladištenje i pakiranje svježeg voća i povrća nalaze se u Donjem Miholjcu, Lozanu, Varaždinu, Opuzenu, Dugom Selu i Polači.
Otkupni centar i sjedište kompanije

Dugo Selo

Otkupni centar Dugo Selo nalazi se pokraj Zagreba, a sastoji se od 9.000 m² skladišnog prostora, od kojeg većinu čine suvremene hladnjače za manipulaciju svježeg voća i povrća otkupljenog putem razgranate kooperantske mreže u cijeloj Hrvatskoj, kao i robe iz uvoza.

Svrha ovog centra je osigurati brzu isporuku i dostavu te skladištenje robe, kao preduvjet za uspješno poslovanje u novim i postojećim kanalima prodaje.

Centar je opremljen kalibratorom za jabuku kapaciteta 6 tona/sat koji razvrstava jabuke u cca 20 različitih kategorija (klasa). Kalibrator posjeduje suvremene kamere koje svaki plod snime kao 36 infracrvenih fotografija i 36 fotografija u boji što predstavlja suvremen način usklade sa zahtjevnim tržišnim standardima kontrole kvalitete.

Otkupni centar Dugo Selo raspolaže i kapacitetima posebnih komora za dozrijevanje tropskog voća (banane).

Direktor otkupnog centra Dugo Selo: Tomislav Vonić
Kontakt: info@ariverafruit.hr

Kapacitet centra
ukupna površina skladišnog prostora
0 m2
kapacitet kalibratora za jabuke
0 t/h
Otkupni centar

Donji Miholjac

Raspolaže sa 1200 četvornih metara rashladnog prostora te 800 četvornih metara prostora za pakiranje robe. Od ukupno 17 rashladnih komora, njih 11 ima mogućnost postavljanja ULO režima (izrazito niski sadržaj kisika) – za čuvanje i bolje održavanje kvalitete jabuka i krušaka.
Otkupni centar Donji Miholjac specijaliziran je za pakiranje mrkve (pakiranje od 1 i 5 kg, plitice 500 g ili 1 kg), breskve, nektarine, šljive, kruške (pakiranje plitice od 1 kg u mrežici) te kupusa (svježe ubrani kupus ravno s polja dolazi u centar, gdje se čisti i pakira).
Paprika babura, rajčice (grapollo, beef) i poriluk su karekteristični artikli za Otkupni centar Donji Miholjac, a od kooperanata dolaze pakirani i u većim količinama.
Otkupni centar Donji Miholjac certificiran je HACCP sustavom za sigurnost i kvalitetu hrane.

Direktorica Otkupnog centra u Donjem Miholjcu: Emanuela Milić
Kontakt: info@ariverafruit.hr

Kapacitet centra
ukupna površina rashladnog prostora
0 m2
površina prostora za pakiranje
0 m2
broj rashlađenih komora s ULO režimom
0
Otkupni centar

Opuzen

Smješten je u dolini rijeke Neretve, samo nekoliko kilometara od morske obale, s klimom izrazito povoljnom za uzgoj svih poljoprivrednih kultura, a osobito agruma.

Opremljen je za prihvat i pripremu različitih vrsta voća i povrća. Značajnije proizvodne kulture zastupljene u otkupnom centru u Opuzenu su mandarina, lubenica, jagoda, mladi krumpir, zatim sve vrste kupusnjača u zimskom periodu te salata, paprika, krastavac i rajčica proizvedeni u plastenicima.

Centar u Opuzenu prostire se na ukupno 12.000 četvornih metara zatvorenog prostora, od kojih je 6.000 kubnih metara kondicioniranog prostora. Površina rashladnog prostora iznosi 3.000 četvornih metara. Opremljen je kalibratorom za sortiranje mandarine kapaciteta 35 tona na sat.

Najvažniji proizvod otkupnog centra u Opuzenu je mandarina, koje se godišnje otkupi oko 10.000 tona i za koje posjedujemo Global GAP certifikat.

Direktor Otkupnog centra u Opuzenu: Mario Vekić
Kontakt: info@ariverafruit.hr

Kapacitet centra
ukupna površina zatvorenog prostora
0 m2
godišnji otkup mandarina
0 t
kapacitet kalibratora za mandarine
0 t/h
godišnji broj kooperanata
0
Otkupni centar

Lozan

Otkupni centar Lozan površine 2.200 m² i 1000 kubičnih metara kondicioniranog prostora namijenjen za razno voće i povrće.

Tijekom godine otkupi više od 5.000 tona različitog povrća i voća, a najviše cvjetaču, kupus, paprike, tikvice i lubenice.

Županijski je lider u otkupu svježeg povrća od 2007. godine, sa posebnim naglaskom na papriku, krastavce i kupusnjače.

Otkupni centar svojim kooperantima osigurava sav potreban repromaterijal za proizvodnju, pruža potrebne savjete i upute za uzgoj raznih poljoprivrednih kultura.

Direktorica Otkupnog centra u Lozanu: Martina Zvonar
Kontakt: info@ariverafruit.hr

Kapacitet centra
ukupna površina zatvorenog prostora
0 m2
godišnji otkup voća i povrća
0 t
godišnji broj kooperanata
0
Otkupni centar

Varaždin

Otkupni centar Varaždin, osnovan je kao nastavak na bogatu tradiciju kraja u kojem je prisutno intenzivno korištenje zemljišta kao osnovnog resursa u proizvodnji voća i povrća, a smjestio se na 24.259 m².
Bavi se otkupom voća i povrća i okuplja stotinjak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s kojima surađuje preko 20 godina. Svojim proizvođačima uz savjetodavnu podršku osigurava repromaterijal i zaštitna sredstva, a nakon proizvodnje osigurava mogućnost otkupa poljoprivrednih proizvoda.
Godišnji kapacitet otkupa povrća je 18.000 tona, što grupirano prema glavnim proizvodima iznosi: 13.000 tona krumpira, 2.000 tona luka,
2.000 tona mrkve, 1.000 tona ostalog povrća i voća (cikla, celer, kupus, bobičasto voće.
Tržište na koje plasira svoje proizvode su gotovo svi trgovački lanci na području Hrvatske, s kojima ima uspješnu poslovnu suradnju.
Svojim kupcima osigurava kvalitetu pakiranog povrća sukladno europskim standardima, kontinuitet i dostupnost proizvoda kroz cijelu godinu te svakodnevnu distribuciju u skladište kupca.
U 2023. godini značajno su povećani skladišni kapaciteti centra i izvršena su investicijska ulaganja u linije za pakiranje krumpira, luka, povrća za juhu.
OC Varaždin certificiran je HACCP certifikatom.

Direktorica Otkupnog centra u Varaždinu: Ivana Jozić
Kontakt: info@ariverfruit.hr

Kapacitet centra
ukupna površina zatvorenog prostora
0 m2
godišnji otkup voća i povrća
0 t
plastenička proizvodnja
0 t
Otkupni centar

Polača

Smješten je u Dalmaciji, 10 kilometara od Biograda na Moru. Površine je 15.000 m² sa zatvorenim skladištem od 3.500 m². Ima 5 komora veličine 100 m².
Surađuje s više od 200 kooperanata iz Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Tijekom godine otkupljuje cca 10.000 tona različitog povrća i voća s naglaskom na lubenice, kupusnjače, krumpir i dinju.

U sklopu centra nalazi se poljoljekarna koja svojim kooperantima i drugim kupcima osigurava sav potreban repromaterijal i pruža stručne savjete vezane za proizvodnju.

Otkupni centar Polača certificiran je HACCP sustavom za sigurnost i kvalitetu hrane te standardima ISO 9001, ISO 45 001, ISO 14 001 te ISO 50 001.

Direktorica Otkupnog centra u Polači: Zdenka Bobanović
Kontakt: info@ariverafruit.hr

Kapacitet centra
ukupna površina zatvorenog prostora
0 m2
broj rashladnih komora
0
godišnji broj kooperanata
0